Follow
Maria Daniela Defagó
Maria Daniela Defagó
Profesora e Investigadora, Universidad Nacional de Córdoba y CONICET
Verified email at unc.edu.ar
Title
Cited by
Cited by
Year
Los efectos de la cuarentena por coronavirus (COVID-19) en los hábitos alimentarios en Argentina
M Sudriá, M Emilce, D Andreatta, M Marta, D Defagó, M Daniela
Diaeta 38 (171), 10-19, 2020
1062020
Influence of food patterns on endothelial biomarkers: a systematic review
MD Defagó, N Elorriaga, VE Irazola, AL Rubinstein
The Journal of Clinical Hypertension 16 (12), 907-913, 2014
802014
Stress, dietary patterns and cardiovascular disease: A mini-review
LP Morera, GN Marchiori, LA Medrano, MD Defagó
Frontiers in neuroscience 13, 447348, 2019
512019
Validation of a self-administered FFQ in adults in Argentina, Chile and Uruguay
N Elorriaga, VE Irazola, MD Defagó, M Britz, SP Martínez-Oakley, ...
Public health nutrition 18 (1), 59-67, 2015
432015
Desarrollo de un programa informático para estudios nutricionales
MD Defagó, NR Perovic, CA Aguinaldo, AB Actis
Revista Panamericana de Salud Pública 25, 362-366, 2009
352009
Common genetic variants in the endothelial system predict blood pressure response to sodium intake: the GenSalt study
MD Defagó, D Gu, JE Hixson, LC Shimmin, TK Rice, CC Gu, CE Jaquish, ...
American journal of hypertension 26 (5), 643-656, 2013
252013
Validity and reproducibility of a food frequency questionnaire to assess lipid and phytochemical intake
NR Perovic, MD Defagó, A Aguinaldo, S Joekes, AB Actis
Universidad Nacional de Córdoba, 2015
222015
Effect of heat and microwave treatments on phenolic compounds and fatty acids of turmeric (Curcuma longa L.) and saffron (Crocus sativus L.)
MV Cortez, NR Perovic, EA Soria, MD Defagó
Brazilian Journal of Food Technology 23, e2019205, 2020
192020
Una mirada global sobre la influencia de los patrones alimentarios en las enfermedades cardiovasculares
GN Marchiori, AL González, NR Perovic, MD Defagó
Perspectivas en Nutrición Humana 19 (1), 79-92, 2017
172017
Lipid characterization of human saliva
MD Defagó, MA Valentich, A Beatriz Actis
Journal of the California Dental Association 39 (12), 874-880, 2011
122011
Associations between major dietary patterns and biomarkers of endothelial dysfunction in two urban midsized cities in Argentina
MD Defagó, N Elorriaga, AR Eynard, R Poggio, L Gutiérrez, VE Irazola, ...
Nutrition 67, 110521, 2019
92019
Food composition data in Argentina: A systematic review of the literature
MD Defago, AE Bardach, LY Levy, VE Irazola, D Comande, AL Rubinstein, ...
Journal of Food Composition and Analysis 43, 39-48, 2015
92015
La tutoría como parte de la integración docente-investigativa: una estrategia pedagógica para publicar desde el pregrado.
MD Defagó, LN Batrouni
Revista de Educación en ciencias de la salud 9 (1), 3, 2012
92012
Long‐term effects of different exercise training modes on cytokines and adipokines in individuals with overweight/obesity and cardiometabolic diseases: A systematic review …
S Del Rosso, ML Baraquet, A Barale, MD Defagó, F Tortosa, NR Perovic, ...
Obesity Reviews, e13564, 2023
82023
Omega-3 and Omega-6 salivary fatty acids as markers of dietary fat quality: A cross-sectional study in Argentina
MD Defagó, NR Perovic, MA Valentich, PG Repossi Marquez, AB Actis
Sociedad Argentina de Investigación Odontológica, 2018
72018
Implicancia de la dieta en la composición y variabilidad de la microbiota intestinal: sus efectos en la obesidad y ansiedad
MG Oberto, MD Defagó
Pinelatinoamericana 2 (2), 137-152, 2022
62022
Evolución del estado nutricional, parámetros inmunológicos y virológicos en niños con VIH de transmisión vertical bajo tratamiento antirretroviral
MG Oberto, EL Asís, MD Defagó
Revista de la Facultad de Ciencias Médicas 78 (4), 359, 2021
62021
Validación y reproducibilidad de un cuestionario de frecuencia de consumo alimentario para valorar la ingesta de nutrientes y fitoquímicos en relación a algunos tumores hormono …
NR Perovic, MD Defagó, A Aguinaldo, S Joekes, AB Actis
Public Health Nutr 9, 114, 2006
62006
Implicancia de la dieta en la composición y variabilidad de la microbiota intestinal: sus efectos en la obesidad y ansiedad. Pinelatinoamericana, 2 (2), 137–152
MG Oberto, MD Defagó
52022
De nutrientes a patrones alimentarios: cambio de paradigma en el abordaje nutricional de las enfermedades cardiovasculares
L Viola, G Noel Marchiori, MD Defagó
Perspectivas en Nutrición Humana 22 (1), 101-111, 2020
52020
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20